Wednesday, May 12, 2010

Kami Ronggeng!


Apa yang anda assume bila pertama kali melihat gambar ini? Mesti anda akan terfikir yang kami ni budak baik, nerd, x stylo, x sama mcm orang lain dan lain2 lagi kan? hehehe...yup, mmg kami budak baik sebab kami sume bukan SMOKER dan kami sume pelajar Universiti yang berjaya. Saya kini sedang study untuk degree saya di UiTM dalam jurusan Human Resources Management, yang baju kuning tuh (Hirzi) akan mengakhiri semester akhirnya semester depan di UniKL dalam jurusan Networking, 3 orang rakan saya iaitu Meor, Fazdril dan Shah nawaz baru sahaja tamat degree mereka di Uniten dalam jurusan Mechanical Engineering dan kini sedang menunggu tawaran untuk bekerja dari Syarikat Automotif dan seorang lagi rakan saya, Ehsan kini sedang study di Uniten juga dalam jurusan Civil Engineering. Orang kuat kami iaitu Farhan kini sedang sibuk study dalam jurusan Computer Science di UTM dan bagi saya dipaling aktif antara kami semua sbb die byk involve mcm2 aktiviti kat UTM dan awal tahun lali di menghadiri satu conference di Australia untuk bidangnya. Dan akhir sekali rakan kami iaitu Izul kini sedang bekerja di Syarikat Gardinea dan dia mempunyai kelulusan dalam bidang Information Technology. Walupun ada diantara kami mempunyai Skyline GTR, BMW 7 Series, Jazz, Estima dan sebagainya tapi kami x anggap tu sebagai asset penting dalam kehidupan, pe yg kami pentingkan ialah kejayaan dalam kehidupan, kepentingan dalam persahabatan dan keseronokan dalam persahabatan. Itu yang membuatkan kami masih bersama sejak dari sekolah rendah, sekolah menengah dan sehingga di universiti...InsyaAllah sampai akhir usia...hehehe... ^^


Owh...x lupe gak pada the girls a.k.a our schoolmates and classmates yang sentiasa memberi support dalam setiap aktiviti yang kami adakan...diorang mmg sempoi and rox! tapi diorang bukan gadis-gadis biasa...i called them Beauty with Brains...hehehe...coz some of them dah keje kat Syarikat yang boleh dikatakan agak tersohor gak la such in Miri, Putrajaya and kat mne lg ntah...tp mmg hebat la..ade yg still blaja lg dalam jurusan Marketing, Accounting and Medic. Nanti diorang dah kawen sure jadi hot mama nih...hahaha....hopefully our fwenship last long forever..InsyaAllah... ^^

Sekian,

Sejati dan Selamanya


2 comments:

  1. welcome dee! ^^ Thank you too! =) tapi x cukup sgt info pasal u all...harap nnt tambh la kat sini...leh aku update kat post ni nnt... ^^

    ReplyDelete